Itthon - Belföldi Utazási Magazin

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Főoldal gasztro

Közösen fejleszt a Marriott és a Pannonhalmi Főapátság

E-mail Nyomtatás PDF

 A jövőben szállodává bővítik a Pannonhalmi Főapátság tulajdonában lévő, háromszáz éves apátsági major épületegyüttest, a szállodai brandre a Marriott szállodalánccal kötött húsz évre szóló megállapodást Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát szerdán Paul Rosenberggel, a Marriott európai fejlesztési igazgatójával.

 

A tervek szerint a mintegy ötmilliárdos összköltségű fejlesztés jövő márciusban kezdődik, a hotelt pedig 2020 húsvétján nyitják meg. Ezzel Magyarország első vidéki Marriott-egysége jön létre. A Pannonhalmi Főapátság 2012-ben döntött arról, hogy a város központi részén elhelyezkedő volt apátsági major épületét látogatóközponttá, kiállítótérré alakítja, az épület 2015-ben kapott használatbavételi engedélyt. A beruházással párhuzamosan a város kapott egy új főteret az épületegyüttes mellett. A látogatóközpont azonban nem töltötte ki a telek teljes alapterületét, így a fennmaradó részek fejlesztési területként beépítetlenül maradtak. Az apátsági majorban alakították ki a Pannonhalmi Apátsági Múzeum és Galériát. A kiállítótereket, a konferenciatermet és a cukrászdát részben áttervezik, funkcióikat pedig részben megtartják.

Az épületegyüttes bővítésével 99 szobát, az apátsági gyógynövénykultúrára épülő wellnessrészleget, konferenciatermet, éttermet és látványsörözőt alakítanak ki. A szállodához geotermikus fűtésrendszer készül, az épületre napkollektorok kerülnek, a szálloda egyes tereinek vízellátását pedig az udvari kutak biztosítják.

A cél, hogy az elsősorban áprilistól októberig tartó turisztikai szezont kitolják, emellett Ausztriából, Dél-Németországból és Szlovákiából is szeretnének vendégeket fogadni, és kiemelten építenének a konferenciaturizmusra.

Módosítás dátuma: 2017. december 13. szerda, 15:18  
Főoldal gasztro

Hirdetés

Hirdetés