Itthon - Belföldi Utazási Magazin

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Főoldal

Körbevezetik Budapesten az idegenvezetők világnapján

E-mail Nyomtatás PDF

 Több mint százhúsz tematikus séta, buszos és hajós városnéző programok, valamint tárlatvezetések, épületbejárások és múzeumlátogatások is várják az érdeklődőket a főváros több pontján csütörtöktől vasárnapig az idegenvezetők világnapja alkalmából rendezett eseménysorozaton – írja a travelo.hu

 A nemzetközi idegenvezetők szövetsége 1985. február 21-én ünnepelte először az idegenvezetők világnapját, Magyarország 1991-ben csatlakozott az eseményhez. A négynapos esemény célja, hogy felhívja a figyelmet az idegenvezetők szakmai szerepére. A programok többségében ingyenes, buszon, hajón, villamoson szervezett, valamint gyalogos városnézését kínálnak az érdeklődőknek.

A 2-es, a 6-os, az 56/A és 61-es villamosok vonalán érvényes bérlettel vagy jeggyel vehetik igénybe az érdeklődők az idegenvezetéseket, a járatok a Móricz Zsigmond körtérről indulnak és oda érkeznek vissza. A járműveken 40 idegenvezető tájékoztatja az érdeklődőket. A hajós városnézések indulási helyszíne az Erzsébet-híd lábánál lévő 11. kikötő, összesen hat darab 160 fős hajójárat indul.

A különböző programokra a BKIK oldalán lehet jelentkezni, bár a buszos és a hajós túra minden időpontja megtelt, a villamosos városnéző túrák közül még az 56-os és 61-es villamos vonalán zajló programra lehet jelentkezni.

 

Módosítás dátuma: 2018. február 22. csütörtök, 09:43  
Főoldal

Hirdetés

Hirdetés