Itthon - Belföldi Utazási Magazin

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Főoldal

Romantikus hely - Ráckeve

E-mail Nyomtatás

 

Egy romantikus hely – Ráckeve
 
Az impresszionisták hazai kiállítása sokszázezer látogatót vonzott. A fények játéka azonban nemcsak a francia mesterek vásznain elevenedik meg. Egy kis impresszionista élményért elég eltölteni egy pár hangulatos napot a Csepel-sziget leghangulatosabb városában, Ráckevén.
 
 A Duna Budapest feletti szakaszát milliónyi hazai és külföldi turista ismeri és csodálja. De vajon hányan indulnak Dél felé? A látvány és a hangulat más, de Ráckeve szerelmesei állítják: a kisváros ódon házai, templomai, a hangulatos parti sétány rabul ejti az ide érkezőt.

A fővárostól indulva akár autóval, akár Hévvel röpke egy óra alatt érhetünk el ide.

Az autót letéve érdemes gyalogosan bebarangolni a történelmi hangulatú és nyugalmú utcákat. A belváros házai jól mutatják a kétnemzetiségű városka egykori jelentőségét. A gazdag szerb kereskedők a török uralom elől menekülve, az 1400-as években telepedtek le a Duna-parti Kiskevén, melyet ettől kezdve neveznek Ráckevének. Ők kezdték építeni a magyarországon egyedülálló – eredetileg gótikus stílusú – Boldogasszony templomot. A feleket beborító csodálatos freskók, a reneszánsz oltárok sokezer turistát csábítanak évente. Érdemes megfordulni és megcsodálni a templomkert hangulatos hátteret adó, mezővárosi paraszt-polgár portáját.

alt

A parti sétány több mint egy kilométer hosszan csábít sétára. A Duna-ág stégekkel szegélyezett, megkapó víziparadicsom az év minden szakában. A béke és a csend tökéletes hátteret ad a kikapcsolódásra. A folyón átívelő milleniumi hídon átsétálva másik arcát mutatja a város. Itt valódi alföldi hangulatban várja vendégeket a kikapcsolódást és feltöltődést kedvelők úticélja, a négycsillagos Duna Wellness Hotel. Érdemes itt megpihenni és átadni magunkat a wellness örömeinek.

Rövid sétával máris más történelmi kor más hangulatába csöppenhetünk. Ráckeve jelképe a Savoyai-kastély. A francia stílusú, barokk kastélyt a törököt kiűző hadvezér éppen ilyennek álmodta meg. Johann Lucas Hildebrand - a tervező,- a bécsi Belvedere kastélynak is alkotója volt így nem véletlen a hasonlóság a császárvárosban álló impozáns mintával. A kastélyba szabadon bemehetünk, oldalszárnyában kastélyszálló működik. Érdekesség, hogy a kupolaterem impozáns csillárjai eredetileg a régi Nemzeti Színház mennyezetéről szórták a fényt.

A kastélypark szinte egész évben rendezvények színhelye. A utca másik – Duna felöli oldalán álló fűzfák jelzik a palota és a hozzá tartozó park valamikor a folyóig alkotott egységet.

A városban kóborolva számtalan családias hangulatú kisvendéglőben tehetünk „pontyot „ kirándulásunk végére.

Családias romantika egész évben - ez Ráckeve.

 Információ: www.rackeve.hu
www.tourinform.rackeve.hu

 

Módosítás dátuma: 2017. november 24. péntek, 10:33  
Főoldal

Hirdetés

Hirdetés