Itthon - Belföldi Utazási Magazin

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Főoldal Régiók Közép-Dunántúl

Mai bakonyi betyárkalandok

E-mail Nyomtatás PDF

 Kalandra fel, mondhatta volna, a leghíresebb bakonyi betyár, amikor több mint másfél száz évvel ezelőtt, 1835-ben társával, Fényes Istók bojtárral kirabolták a kolomposi juhászt. Istókot elfogták és felakasztották, Sobrinak azonban sikerült megszökni az igazságszolgáltatás elöl. Ettől kezdve bujdosásra kényszerült… 

 

 

 

Ma már nem ennyire kalandos az élet, sőt mondhatjuk, hogy a modern hétköznapok hősei számára egy kis kaland még jót is tehet. Azt azért maga Sobri sem gondolta volna, hogy nevét egy XXI. századi turistalátványosság fogja hirdetni.  Pedig - ha csak egy órácskára is - a hétköznapok stresszes, rohanó világából igazán különleges kalandok várnak ránk a Bakony erdejében, a kislúdi Sobri Jóska Kalandparkban

A 30 hektáros területen kialakított sokszínű, változatos kalandokat kínáló parkban ugyan nem kell pandúrokat legyőznünk, de azért az izgalmakat garantálja a drótkötélpálya, a mászófal vagy a különleges kalandvár.  A bátorság és védőfelszerelés természetesen elmaradhatatlan kellékek. A drótkötélpályás extrémpark felejthetetlen élményt kínál kicsik és nagyok számára egyaránt. Itt mindenki kipróbálhatja a saját életkorának, erőnlétének és bátorságának leginkább megfelelő játékelemeket, akár már az óvodások is. A pályák egyenlőtlen domborzati viszonyai miatt sokszor úgy tűnhet, mintha több tíz méter magasságban kellene végrehajtani a feladatokat a fák lombkoronái közt.
A festői környezet a pályák alatt szaladó Torna patak és a mellette elterülő meseszép tó még izgalmasabbá teszik ezt a kalandot. Igazi feltöltődés az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek. Nincs szárnyad? Mégis szeretnéd megtudni, mit láthatnak a madarak a fák ágai közül? Hát gyere el és győződj meg róla magad!

A karikás ostor és a fekete gúnya ma már csak kellék, de az igazi betyárvirtusra úgy látszik ma is igény van zavarodott világunkban. 

 

Módosítás dátuma: 2012. május 18. péntek, 11:44  
Főoldal Régiók Közép-Dunántúl

Hirdetés

Hirdetés