Itthon - Belföldi Utazási Magazin

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Főoldal

Majdnem 3 milliárd van még a SZÉP-kártyánkon

E-mail Nyomtatás PDF

 A pünkösdkor hosszú hétvégézők körében Siófok, Budapest és Eger mellett Hajdúszoboszló és Balatonfüred a legnépszerűbbek. A forgalom több mint másfélszerese, mint egy átlagos májusi hétvégén, és 41 százalékkal haladja meg a tavalyi év ugyanezen időszakát.

 

 „A forgalom élénkülése végett ugyan ismét elégedettek lehetnek a szállásadók, az előtte és utána következő időszakokra viszont negatív hatással van az újabb hosszú hétvége – magyarázta Drávai-Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere. –  A pünkösdi napokat közvetlenül megelőző hétvégén 53 százalékos, utána pedig 74 százalékos a visszaesés a tavalyi év egy átlagos májusi hétvégéjének forgalmához képest.” A legnagyobb foglalási érték eddig 701 500 forint, míg a legkisebb 2 090 forint. A Szallas.hu oldalon belföldi szálláshelyet foglalók körében, attrakciók tekintetében töretlen a népszerűsége az egri várnak, a Miskolctapolca Barlangfürdőnek és a Hévízi Tófürdőnek, az ide szóló kedvezménykuponokat töltötték le a legtöbben. „A kedvezménykuponok tavalyi bevezetése óta folyamatosan monitorozzuk, mely turisztikai attrakciók vonzzák az érdeklődőket tömegesen. A top 10-es lista tagjai szinte állandóak, persze a szezonalitás némileg átrendezheti a sorrendet” – nyilatkozta a szakember.

 

Még 2,9 milliárd forint költhető el az OTP SZÉP-kártyákról május 31-ig

Az OTP Csoport tájékoztatása szerint május 7-én még mindig 2,9 milliárd forint lapult az OTP SZÉP-kártyákon abból az összegből, amit a munkáltatók 2016-ban utaltak a kártyabirtokosok részére. „Érdemes felhasználni a rendelkezésre álló keretet, ugyanis ha ezt nem teszik meg ügyfeleink, a fennmaradó összeget a jogszabályok alapján vissza kell utalnunk a munkáltató felé – mondta Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP Csoport cafeteria üzletágvezetője. – Akár a pünkösdi hosszú hétvégére vagy a nyári belföldi előfoglalásokra is fordítható az összeg.”

A közelgő ünnepi időszakra a legnagyobb SZÉP-kártyás foglalás értéke eddig 196 200 forint volt. „A SZÉP-kártyás fizetést megjelölő utazók csaknem egyharmada vendégházba foglalt szállást, nagyságrendileg hasonló a száma a négycsillagos hoteles foglalásoknak is a SZÉP-kártyások körében, ami eltérés a SZÉP-kártyát mellőzők táborához képest, ugyanis ők a vendégházak mellett az apartmanokat preferálják” – árulta el Mészáros Judit.

 

Nyári előrejelzés: az M7-es zsúfolt lesz a nyaralni indulóktól

Siófok, Balatonfüred és Zamárdi is óriási forgalomra számíthat, de a horvát üdülőhelyek, mint Crikvenica, Vir, Zadar, Medulin is vonzzák a magyar turistákat. Átlagosan 83 394 forint értékben foglalunk, ha pedig SZÉP-kártyával rendezzük a cechet, akkor 112 600 forint értékben választunk szállást a nyáron. „A főszezonos foglalások jellemzően hosszabb időre szólnak, átlagosan 3,8 napra, ami az élményturizmus számára is kedvező lehet, hiszen a vendégek a környező települések programkínálata iránt is érdeklődnek – tette hozzá Mészáros Judit. – Egyedüli módon a Szallas.hu-nál a belföldi szállásfoglalás mellé átlagosan 25 kedvezménykupont küldünk a vendégeknek, akik így 10-50% árengedménnyel látogathatják a térség turisztikai attrakcióit. Így aki előre gondolkodik, lefaraghat a nyaralás költségeiből.”

 

 
Főoldal

Hirdetés

Hirdetés